Salata cu dovleac si grau

Salata cu dovleac si grau photo

4 portii

600 gr dovleac
½ cana grau
100 gr rosii uscate
200 gr branza feta
50 gr rucola
50 gr boabe de soia prajite
Un praf de nucsoara
O lingura de zeama de lamaie
Ulei de masline
Sare, piper

Graul se clateste in mai multe ape, si se pune la fiert in apa cu sare (cam de 3 ori cantitatea). Se lasa la foc mic cca ½ ora. (Daca e nevoie se mai adauga apa). Dupa ce a fiert se scurge si se lasa la racit.
Dovleacul se curata de coaja si se taie cubulete. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a rumenit usor si este moale se scoate pe un servetel de hartie.
Intr-un bol de salata se amesteca graul cu dovleacul si rosiile uscate maruntite. Se asezoneaza cu o vinegreta din zeama de lamaie, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper. Pe deasupra se presara rucola si branza feta taiata cubulete sau faramitata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s