Somon cu sos irlandez

Somon cu sos irlandez photo

4 portii

600 gr. file de somon
300 ml smantana
100 gr spanac
30 gr.unt
Un varf de cutit de turmeric
Sare, piper

Pestele se asezoneaza cu sare si piper si se pune intr-o tigaie nonaderenta tip gratar pentru aragaz, cu 20gr de unt. Se lasa cateva minute pe fiecare parte. (Daca doriti o mancare mai dietetica sau nu gasiti file fara piele, pestele se poate fierbe in apa cu sare si se depieliteaza ulterior).
Intr-o craticioara se pune smantana la foc. Cand incepe sa fiarba se adauga spanacul (sotat timp de 2-3 minute intr-un cub de unt) si se asezoneaza cu sare piper si turmeric. (Pentru mai multa savoare se poate adauga sosul ramas in urma prajirii pestelui). Merge bine cu legume si/sau orez.

Advertisements

3 thoughts on “Somon cu sos irlandez

  1. Pingback: Sala cu somon | simplutz

  2. Pingback: Salata cu somon | simplutz

  3. Pingback: File de somon pe pat de tagliatele | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s