Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata photo

O delicioasa umplutura de ciocolata intr-o tarta cu aluat fraged. O reteta care o sa va incante simturile, preluata de la Jamie Oliver.

Blat
160 gr faina
80 gr unt rece
O lingurita de zahar
50 ml apa rece

Umplutura
140 gr unt
150 gr ciocolata neagra
8 linguri rase de cacao
4 oua
200 gr zahar
3 linguri de smantana
3 linguri de miere

Se face si se coace un aluat dupa modelul din reteta de Tarta cu spanac si branza. (Praful de sare de acolo se inlocuieste cu o lingurita de zahar).
Pentru umplutura: se topeste intr-un bol (deasupra unui vas cu apa care fierbe la foc mic) untul cu ciocolata sfaramata si cu cele 8 linguri rase de cacao. Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si se incorporeaza smantana si mierea. Cand ciocolata s-a topit se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se amesteca in vasul cu oua. Cand aluatul fraged e copt se scoate din cuptor si se umple cu crema de ciocolata. Se reintoarce in cuptor pentru 20 de minute.
Simplu! Delicios

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s