Triunghiuri cu branza roquefort si smochine

Triunghiuri cu roquefort si smochine photo

Pentru 12 triunghiuri

6 patrate de aluat foietaj (frantuzesc)
120 gr  branza roquefort
2 smochine
Un ou
O lingurita otet balsamic
O lingurita zahar
10 gr unt

Cel mai “simplutz” este sa folositi aluat foietaj din comert. Exista patrate cu latura de 10 cm sau foaie intreaga din care sa taiati triunghiuri cu baza mare de cca 10 cm.
Se inteapa triunghiurile cu o furculita, se ung  cu ou batut si se dau la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade pentru cca 15 minute.
Intre timp se topeste untul intr-o cratita, se adauga zaharul si otetul balsamic. Cand lichidul incepe sa fiarba se aduaga smochinele taiate in optimi (adica sferturi – fiecare sfert in cate doua din nou). Se lasa la foc cca 1 minut intorcandu-se la jumatatea perioadei.
Cand sunt usor rumenite, triunghiurile se scot din cuptor, se pune in mijlocul fiecaruia cate o bucata de branza si o felie de smochina si se reintorc pentru 5 minute in cuptor.

Advertisements

One thought on “Triunghiuri cu branza roquefort si smochine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s