Piccata de pui

Piccata de pui photo

4 portii 

600 gr piept de pui
2 linguri de capere
O mana de salvie tocata
2 linguri de smantana
100 ml vin alb
Zeama de la ½ de lamaie
Un cub de unt
O lingura de ulei
2 linguri de faina
100 ml supa de pui (sau apa)
Sare, piper, boia

Pieptul de pui se transeaza in bucati de cca 1 cm grosime, se asezoneaza cu sare , piper si boia, se da prin faina, se scutura de faina in exces si se pune la prajit in ulei si unt, intr-o tigaie incapatoare, cca 2 – 3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se adauga vinul si se amesteca. Dupa ce alcoolul s-a evaporat, se reduce focul, se adauga zeama de lamaie, supa, caperele si salvia. Se da in clocot si se lasa la foc mic pentru cateva minute. Cand zeama a scazut se adauga smantana si se amesteca. Se stinge focul si se lasa vasul acoperit pana la servire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s