Bulete de cascaval

Bulete de cascaval photo

Le intalnim foarte des la restaurant si foarte rar facute acasa. Raspunsul e simplu. Pentru ca buletele sa isi pastreze forma perfect rotunda ele trebuie prajite in baie de ulei (deep fry). Daca nu vreti sa consumati uleiul pentru o luna puteti folosi o craticioara mica insa cu pereti destul de inalti.Veti face doar cateva bucati o data dar nu veti petrece toata ziua in bucatarie pentru ca buletele se fac repede.

300 gr. telemea maturata
200 gr. cascaval
4 linguri de faina (eu am folosit integrala)
2 oua
O lingura de fulgi de ardei picanti
Un plic de praf de copt

Se rad telemeaua si cascavalul si se amesteca cu ouale, faina, praful de copt si fulgii de ardei. (Puteti folosi piper simplu sau orice alt ingredient va place –  verdeata, ceapa verde….). Din aluatul astfel obtinut se modeleaza bilute care se prajesc timp de cca 1 minut in ulei (pana devin aurii) si apoi se scot pe un servetel pentru a scapa de uleiul in exces. Gata!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s