Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate photo

Simpla, usor de retinut, usor de facut, dulce si racoroasa….

4 linguri de faina
4 oua
8 linguri de zahar
5 -6 mere
30 gr unt
Un borcan mic de dulceata/gem (de care va place)

Merele se spala, se curata de coaja si se scobesc pe mijloc, de seminte. (Puteti incerca si cu cutitul dar e o treaba migaloasa. Exista un instrument special – la orice magazin de specialitate, care va va face munca mult mai usoara si mai placuta).
Intr-o cratita de cca 25 cm diametru se pun pe foc mic, la caramelizat 4 linguri de zahar. Cand zaharul incepe sa devina lichid se inclina si se roteste cratita asa ca zaharul caramel sa acopere tot fundul si peretii vasului. Se ia vasul de pe foc. Merele decojite si scobite se umplu cu dulceata (sau gem dupa preferinta) si se aseaza intr-un singur strat in vas. Intre ele se pun bucatele de unt. Se dau la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru o jumatate de ora.
Intre timp se freaca galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga faina si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma (cu un praf de sare) si se incorporeaza cu grija in aluat. Se scot merele din cuptor, se intinde deasupra pandispanul obtinut si se reintoarce cratita in cuptor pentru inca cca 20 de minute. Verificati cu o scobitoare cand tarta este facuta.

Se lasa sa se racoreasca si se rastoarna pe farfurie. Buna si asa, buna si cu frisca…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s