Sandwichiuri de vinete la cuptor

Sandwich de vinete la cuptor photo

4 portii

2 vinete
1 morcov
250 gr cascaval
5-6 bucati rosii uscate
O mana de frunze de menta tocate
O lingura de pesmet
Un ou batut
Sare, piper, un praf de oregano

Vinetele se spala si se taie pe lung in felii de cca 5mm. Se pun la prajit, fara ulei, intr-o tigaie tip gril cate 3 – 4 minute pe parte. Se scot si se asezoneaza cu sare, piper si oregano.
Pentru umplutura se amesteca 2/3 din cascavalul ras cu morcovul curatat si ras, rosiile maruntite, menta tocata, pesmetul si oul batut. Se asezoneaza dupa gust. Daca vinetele sunt micute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt cate o bucata se pune umplutura si se acopera cu o alta bucata. (Daca aveti vinete lungi le puteti rula punand umplutura pe capatul mai ingust). Pe deasupra se presara restul de cascaval si se da tava la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 15 minute.

Am folosit aceasta umplutura si la sandwichi in lipie – caz in care nu mai e nevoie de ou si pesmet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s