Castraveti murati de vara

Castraveti murati de vara photo

Pentru un borcan de 2 litri

1 kg castraveti (sau cati incap in borcan)
O legatura de cimbru si marar
2 catei de usturoi
2 cuisoare
Niste hrean sau ardei iute (daca va plac picanti)
2 linguri de sare
2 litri de apa

Catravetii se spala. Li se indeparteaza codita si se cresteaza la unul din capete pana spre mijloc. La fundul borcanului se pune jumatate legatura de verdeata, se cladesc castravetii cat mai eficient iar apoi se presara usturoiul, cuisoarele (si iutelile) si se acopera cu cealalta jumatate de verdeata.
2 litri de apa se pun la fiert cu 2 linguri de sare si se lasa sa dea in clocot. Se stinge focul si se toarna saramura peste castraveti. (aveti grija sa puneti o lama de cutit sub borcan pentru ca sa nu crape). Se acopera borcanul si se lasa: prima zi la soare apoi in casa la temperatura mediului timp de 5 – 7 zile ( in functie de cat este de cald). Se scot apoi intr-un recipient si se tin la rece pana se consuma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s