Legume cu gorgonzola si sos marocan

Legume cu gorgonzola si sos marocan photo

4 portii

O vanata mare
Un dovlecel mare
200 gr gogonzola
100 gr branza de vaci
2 linguri de smantana
80 gr rosii uscate maruntite
Sare, piper, oregano 

Pentru sos
2 borcane de iaurt
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
½ lingurita chimen macinat
½ lingurita scortisoara
Un praf de piper cayenne
O mana de frunze de menta tocate
Sare. Piper

Vinetele se spala si se decojesc in „zebra”. Dovleceii se spala. Se feliaza apoi legumele la grosimea de cca 1 cm. Se prajesc pe un gratar bine incins. Se asezoneaza cu sare , piper si oregano.
Branza gorgonzola se amesteca cu cea de vaci si cu smantana si se adauga rosiile uscate, tocate. Se drege de sare si piper dupa gust. Se imparte pasta pe feliile de legume, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins mediu pentru cca 10 minute (pana se topeste branza).
Se servesc alaturi de sosul compus din toate elementele amestecate intr-un bol si se orneaza cu frunzulite de menta. Sunt foarte bune cu paine integrala prajita (sau proaspata)…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s