Pogacele cu telemea

Pogacele cu telemea photo

Super simple. Super rapide. Si super usor de retinut cantitatile…

1 portie

200 gr faina (eu folosesc integrala)
200 gr unt moale
200 gr telemea maturata rasa
Un ou
Seminte de chimion (optional)

Toate ingredientele (mai putin chimionul) se amesteca intr-un bol si se framanta pana se constituie un aluat. Se lasa sa se odihneasca.
Pe o planseta pudrata cu faina se intinde aluatul cu sucitorul pana la grosimea de cca ½ cm din care se decupeaza apoi cu un pahar forme. Se pot taia si forme de patrat, romb sau alte decupaje la alegere. Formele astfel obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung, cu ajutorul unei pensule, cu ou batut. Optional se poate presara chimion. Tava se da la cuptorul incins la medium (180 grade) timp de 20 – 25 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s