Kisir (Turcia)

Kisir photo

Fel de sine statator sau folosit ca si garnitura aceasta mancare originara din Turcia, care se consuma rece este hranitoare si gustoase in zilele calde de vara.

4 portii

O cana de seminte de grau (sau arpacas)
Doi castraveti medii (sau 3 castraveti de gradina)
O lingura de pasta de tomate
2 rosii
Un ardei iute curatat de seminte si tocat
O legatura de ceapa verde
O legatura de patrunjel tocat
Zeama de la o jumatate de lamaie
20 ml ulei de masline
Sare, piper, boia

Graul se pune in apa pentru cateva ceasuri, apoi se pune la fiert cca 30 de minute. Daca apa scade se completeaza. Boabele sunt fierte cand incep sa se desfaca. Castravetii se curata de coaja si se taie cubulete apoi se amesteca cu graul racit. Se asezoneaza cu sare, piper si boia si se adauga ardeiul iute, pasta de tomate, uleiul, rosiile taiate cubulete, ceapa verde tocata, patrunjelul si zeama de lamaie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s