Pranz “verde” de duminica

Pranz verde de duminica photo

3 feluri cu dovlecei si 2 cu andive au stat alaturi de niste piept de pui si paine prajita duminica la masa de pranz. Iami… 

4 portii

3 dovlecei medii
2 andive
2 castraveciori murati
50 gr cascaval ras
200 gr branza de vaci
100 gr file somon afumat
2 lingurite de pasta de hrean
2 linguri de parmezan ras
O lingura de maioneza
Ulei de masline
Otet balsamic
Zeama de lamaie
2 fire de ceapa verde
Verdeata tocata (menta, patrunjel)
Sare, piper, marar

Dovleceii:

1 Rondele cu cascaval si menta: Se spala un dovlecel si se taie fasii laturile, cu un curatator de legume (pana la zona cu samburi).
Fasiile se oparesc apoi in apa cu sare  pentru 30 de secunde. Se scot si se lasa la scurs. Se ruleaza, se pun pe platou, se presara cascaval ras, menta si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.
2 Dovlecei la grill: Se taie rondele un dovlecel, se sareaza, se lasa 30 de minute apoi se scurg feliile si se pun pe un gratar incins pe aragaz (fara ulei). Se lasa cca 5 minute pe fiecare parte.
3 Remoulade de dovlecei: Se taie cubulete un dovlecel si se pune la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat se scurge zeama si se paseaza cu mixerul. Se adauga parmezanul, castraveciorii taiati cubulete, ceapa verde tocata, maioneza si se asezoneaza.

Andivele:

1 Andive umplute: Se scot cu grija primele 2 foi de la andive si se umplu dupa gust. Eu le-am umplut cu crema de branza cu somon.
2 Andive la grill: Andivele se taie in doua pe lung si se pun pe grill cateva minute pe fiecare parte pana cand capata urme de gratar. Se scot pe farfurii si se asezoneaza cu otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si patrunjel tocat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s