Chateaubriand

Chateaubriand photo

Fel clasic de preparare a muschiului de vita. Nu este nici complicat si nici ieftin dar rezultatele sunt deosebite. 

4 portii

600 gr muschi de vita
Un cub de unt
O lingura de ulei
Sare, piper

Uleiul si untul se pun intr-o tigaie pe foc mediu. Cand s-au incins se pune muschiul de vita asezonat pe toate partile cu sare si piper.
Se lasa cate 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transfera intr-o tava si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 – 20 de minute (depinde de cat de in sange va place). Traditional se serveste cu cartofi taiati rondele si prajiti in unt si sos bearnaise.
A fost delicios si cu sos de tarhon prentru carne de vita (pe care l-am prezentat data trecuta) si cartofi aurii.

Advertisements

One thought on “Chateaubriand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s