Piept de pui cu sos de legume

Piept de pui cu sos de legume photo

4 portii 

2 piepti de pui dezosati si fara piele
500 ml supa de pui
O ceapa
2 catei de usturoi
O jumatate de lamaie
2 morcovi
Un ardei gras
100 gr radacina de telina
O jumatate de fir de praz
200 ml smantana dulce
O frunza de dafin
2 cuisoare
Sare,piper

Pieptul de pui se pune la fiert cu supa, ceapa curatata dar intreaga, usturoiul curatat, lamaia, frunza de dafin si cele 2 cuisoare. Cand pieptul s-a fiert (cca 15 minute) se scoate si se tine in folie pana se prepara sosul. Supa in care a fiert carnea se strecoara si se pune din nou la foc pana scade la jumatate. In ea se pun la fiert al dente (cca 5 minute) legumele (morcovi, telina, ardei si praz) curatate si taiate cubulete mici. Se da focul mic, se adauga smantana, se asezoneaza dupa gust si se lasa sa mai dea un clocot.
Pieptul de pui se feliaza pe farfurii si se serveste cu sosul de legume alaturi de orez, cartofi sau salata.
Simplu, usor si sanatos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s