Pateuri cu cascaval si ceapa caramelizata

Pateuri cu cascaval si ceapa caramelizata photo

Pentru 6 pateuri

6 patrate de aluat foietaj (frantuzesc)
150 gr cascaval taiat felii groase
O ceapa rosie taiata julien
Un ou
2 linguri otet balsamic
2 linguri vin rosu
O lingurita zahar
10 gr unt
O lingura verdeata pentru ornat
Sare. Piper

Desi va puteti stradui sa faceti aluat frantuzesc varianta din comert este buna si simplu de folosit. Exista patrate cu latura de 10 cm gata taiate sau puteti lua foaie intreaga din care sa realizati patratele respective. Se taie marginile patratelor ( la cca 7- 8 mm). Se ung  patratele cu ou batut si se lipesc marginile taiate anterior (in asa fel incat sa formeze niste borduri). Se ung si bordurile cu ou. Se inteapa careurile de aluat cu o furculita si se dau la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade pentru cca 15 minute.
Intre timp se caleste ceapa in unt 2 minute, se asezoneaza cu sare, piper si zahar si se adauga otetul balsamic si vinul. Se lasa la foc mic pana se evapora zeama (consistenta cepei va ajunge ca aceea a dulcetii)
Cand sunt gata pateurile se scot din cuptor, se pune in mijlocul fiecaruia cate o felie de cascaval si se reintorc pentru 10 minute in cuptor. La final se orneaza cu ceapa caramelizata si cu verdeata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s