Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde photo

4 portii

800 gr fasole pastai
O ceapa mare tocata
Un ardei rosu tocat
2 rosii coapte
O lingura de pasta de rosii
O lingura de ulei
O legatura de patrunjel
sare, piper

Fasolea pastai se curata si se spala. Se rupe in bucati de cca 4 cm. Intr-o oala incapatoare se pune la calit in ulei ceapa, apoi ardeiul si se lasa sa se inmoaie cca 3 minute. Se adauga fasolea o jumatate de pahar de apa, sare si piper si se lasa acoperita, la foc mic cca 20 de minute. Se adauga rosiile curatate, depielitate si taiate cubulete, pasta de rosii desfacuta in putina apa si se asezoneaza dupa gust. Se mai lasa cca 5 minute ( pana cand fasolea este moale). Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat.
Excelenta fie ca si garnitura fie de sine statatoare, calda sau rece.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s