Sos de visine

Sos de visine photo

Un sos de sezon excelent alaturi de peste sau carne (friptura sau gratar).

O cana de visine spalate si curatate de samburi
2 linguri de zahar
75 ml zeama de carne (sau apa)
100 ml smantana lichida
Sare, Piper

De obicei aceste sosuri cu fructe au la baza sosul “béchamel” (pe care l-am folosit in reteta de Lasagna). Varianta aceasta este la fel de gustoasa dar mai usoara.
Visinele se pun la fiert cu zeama de carne (sau apa) si zaharul la foc mic. Se lasa pana lichidul scade la jumatate. Se adauga smantana se amesteca si se mai da un clocot.

Somon cu vinete si sos de visine photo

Aici alaturi de somon la gratar si vinete cu feta si verdeata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s