Muschi de porc gourmet cu sote de mazare

Muschi de porc cu mazare photo

4 portii 

600 gr de muschiulet de porc
500 gr mazare
Un fir de praz
100 ml smantana dulce (15%)
O lingurita de ulei
3 linguri de sos de soia
3 linguri de sos de stridii
Sare, piper
O mana de verdeata

Mazarea se alege, se spala si se pune la fiert in apa cu sare pentru cca 8- 10 minute. (daca este congelata 4 – 5 minute). Se scoate in strecuratoare, se pune sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Din sosul de soia si sosul de stridii se face un amestec in care se marineaza muschiuletul de porc pentru cel putin 20 de minute.
Se incinge cuptorul la 160 de grade (treapta 3 la gaz). Dupa ce s-a marinat muschiul se pune intr-o tava si se baga pentru 15 minute la cuptor.
Intre timp se spala prazul, se taie felii si se caleste in putin ulei. Se adauga mazarea, smantana dulce si 2 linguri de apa si se dau in clocot. Se asezoneaza si se mai lasa 2 minute. Se presara verdeata si se acopera.
Muschiuletul se scoate din tava si se pune pe gril (gratar) cate 1 minut pe fiecare parte, apoi se scoate pe un tocator si se lasa acoperit pentru 15 minute. La servire se taie oblic cateva felii si se alatura soteului de mazare in farfurii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s