Budinca de peste cu spanac

Budinca cu peste si spanac

La baza aceasta e o reteta a lui Jamie Oliver. Eu am adaugat legume si am scos ouale fierte. Buna, hranitoare si sanatoasa… 

4 portii 

2 cartofi
2 morcovi
200 gr telina radacina
100 gr spanac (baby)
300 gr file de peste
O ceapa rosie maruntita
200 ml smantana lichida
150 gr cascaval maturat ras
O lingurita de mustar
Zeama de la ½ lamaie
30 gr unt
O lingura de ulei de masline
O mana de patrunjel tocat
Sare, piper.

Cartofii, telina si un morcov se curata se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare pentru cca 15 – 20 de minute. Spanacul se poate pune intr-o strecuratoare deasupra oalei in ultimele 2 minute de fierbere apoi se scoate si se lasa la scurs. Cand legumele sunt fierte se strecoara (pastrand cateva linguri din lichid) si se pasireaza cu 20 gr de unt. (Daca piureul iese prea vascos mai adaugati din lichidul pastrat).
Separat intr-un vas se pun la calit in ulei de masline ceapa maruntita si al doilea morcov taiat marunt, pentru cca 5 minute. Se adauga smantana lichida si se aduce la punctul de fierbere. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza branza rasa, mustarul, zeama de lamaie si patrunjelul.
Pestele gatit (poate fi fiert, prajit in tigaie sau la gratar – in functie de gust) se rupe in bucati si se amesteca cu spanacul apoi se toarna intr-un vas termorezistent tapetat cu unt. Peste el se pune sosul de branza. Pe deasupra se intinde piureul de legume, se niveleaza si se da vasul la cuptorul incins la 220 de grade pentru cca 20 – 25 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s