Mi-a ramas in congelator cam o jumatate de punga de legume pentru supa si am hotarat sa scap de ea…
4 portii
220 gr de amestec de legume congelate
Un dovlecel
Cateva buchetele de conopida congelata
250 gr ciuperci champignon
200 ml smantana lichida
250 gr cascaval
20 gr unt
O lingura de seminte de mac
O lingura de pesmet
Sare, piper
Se pune o oala cu destula apa la fiert, cu sare. Se adauga legumele (nu e nevoie sa le decongelati) apoi dovlecelul spalat si taiat cubulete. Se lasa cca 4 -5 minute sa fiarba apoi se scot si se lasa la scurs. Ciupercile se sterg, se taie felii si calesc la foc iute pentru 2 – 3 minute. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se amestca legumele cu ciupercile, semintele de mac si pesmetul si se asezoneaza. Intre timp se incalzeste smantana si se adauga 200 gr din cascavalul ras. Se amesteca pana se topeste. Se adauga sosul peste legume, se rade restul de cascaval si se da vasul la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 25 – 30 de minute.
Gatesc legume in mod constant. Retzeta merge si fara a introduce totul la cuptor.
Merci, Marchizule!
Da. Dar noua ne plac un pic crocante deasupra. 🙂
Pingback: Meniu saptamanal | simplutz