Salata cu crutoane si strugurei

Salata cu strugurei photo

4 portii 

200 gr. Salata verde
250 gr rosii cherry
Un castravete mediu
O ceapa rosie
400 gr piept de pui (daca sunteti vegetarieni puteti opta pentru oua fierte sau ciuperci)
200 gr cascaval
O cana de strugurei
4 felii de paine integrala
20 gr de seminte de dovleac
O legatura de patrunjel verde tocat
Sare, piper
5 linguri de ulei de masline
2 linguri de otet balsamic
20 gr de parmezan razuit

Salata se spala, se zvanta si se aseaza pe 4 farfurii. Castravetele se curata si se taie rondele, rosiile se spala si se taie jumatati, ceapa se curata si se taie solzisori. Se impart in mod egal pe farfurii legumele. Pieptii de pui (ciupercile) se asezoneaza si se fac la tigaie in putin ulei sau la gratar. (Eu am avut ramase de dinainte niste snitele. Si acestea merg foarte bine). Daca optati pentru oua acestea se fierb pentru 10 minute si se decojesc. Pieptii (ciupercile / oule fierte) se taie felii si se pun deasupra legumelor. Cascavalul se taie cuburi si se imparte egal intre portii. Se desfac cu grija strugureii de pe tulpini si se presara si ei deasupra salatelor.
Din ulei de masline, otet balsamic, sare si piper se pregateste o vinegreta care se imparte in mod egal in farfurii.
Feliile de paine se stropesc cu ulei si se taie cubulete. Se prajesc apoi cateva minute in tigaie pana devin rumene. Se presara deasupra impreuna cu semintele de dovleac, patrunjelul tocat si parmezanul razuit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s