Placinta cu piept de pui

Placinta cu pui photo

6 – 8 portii

2 foi de aluat foietaj
800 gr piept de pui dezosat si depielitat
4 oua
100 gr de telemea rasa (optional)
O mana de patrunjel tocat
O mana de marar tocat
Cozile de la o legatura de ceapa verde tocate
O lingura de pasta de rosii
2 linguri de gris
O lingura de ulei de masline
Un galbenus de ou
Sare, piper

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste si se lasa la foc mic pentru cca 10 minute. Se acopera si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca carnea de pui tocata, cele 4 oua, ceapa, verdeata, telemeaua, uleiul de masline  si pasta de rosii si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde prima foaie de aluat si se pudreaza cu un strat fin de gris.(Asta va impiedica aluatul de dedesubt sa ramana crud). Compozitia de carne obtinuta se intinde si se niveleaza apoi se acopera cu adoua foaie de aluat. Deasupra se intinde cu o pensula galbenusul de ou batut cu putina apa. Se da la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 30 de minute (sau pana cand placinta se desprinde de pe margini si e rumena)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s