Briam – tocana de legume

Briam photo

O mancare de vara satioasa si sanatoasa, acest „ratatouille” grecesc are marele avantaj al legumelor gatite deodata intr-un singur vas. 

4 portii

O vanata
Un dovlecel
Un ardei gras
O ceapa
500 gr cartofi
2 rosii
2 linguri de pasta de rosii
50 ml ulei vegetal
Sare, piper, oregano, marar

Legumele se spala si se taie in bucati. Se aseaza intr-o tava de cuptor, se toarna pasta de rosii desfacuta in putina apa, se asezoneaza din belsug, si se presara verdeata. Deasupra se pune uleiul si un paharel de apa.
Se baga la cuptorul preincalzit la medium pentru cca 1 ora si un sfert.
Se poate consuma ca atare, calda sau rece, cu branzeturi, smanatana, iaurt…. Nimic mai simplutz…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s