Negrese cu dovlecei

Negrese cu dovlecei photo

Daca nu ati descoperit inca aceasta reteta pe site-uri de specialitate, iaca eu am facut-o (la recomandarea Liviei) si a iesit o minune!
V-o recomand….

160 gr faina
40 gr cacao
2 lingurite cu praf de copt
1/3 lingurita cu sare
1/3 lingurita cu scortisoara macinata
1 ou mare plus un galbenus
260 gr zahar
100 ml ulei vegetal
3 lingurite cu esenta de vanilie
400 gr dovlecel curatat si  ras
80 gr nuca zdrobita (sau 50 gr biscuiti zdrobiti – daca nu va place nuca)
200 gr de ciocolată neagra rasa

Intr-un vas se cerne faina, cacaua, praful de copt si se adaugă sarea si scortisoara.
Se bat oul si galbnenusul cu zahărul si vanilia, apoi se incorporeaza uleiul si se mai amestecă cateva secunde.
Se pune deasupra amestecul de ingrediente uscate, dovleceii rasi si storsi, nucile (biscuitii) si ciocolata.
Se toarnă compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul incins la 180 de grade (medium) pentru 35 de minute (sau pana scobitoarea iese curata din compozitie*).
Se lasa cateva ore la racit inainte de taiere.

*Atentie la ce ramane pe scobitoare. Uneori ar putea fi urme de ciocolata topita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s