Ficat cu ceapa caramelizata si piure de cartofi cu verdeata

Ficat cu ceapa caramelizata si piure cu verdeata photo

4 portii 

600 gr ficat de pui
2 cepe
1kg de cartofi
25 gr unt
150ml lapte
O legatura de patrunjel tocat
O legatura de marar tocat
O lingurita de zahar
2 linguri de otet balsamic
O lingura de ulei vegetal
Sare, piper

Ficatul se prajeste in ulei timp de 3 – 4 minute pe toate partile si se scoate cu o spumiera. Se asezoneaza. In aceiasi tigaie se pune la calit ceapa taiata fideluta si se asezoneaza cu sare si piper. Se pune zaharul, otetul balsamic, putina apa si se mai lasa 5 – 6 minute minute pana se inmoaie. Se adauga ficatul se acopera tigaia, se mai lasa la foc mic 2 -3 minute si se opreste focul.
Cartofii se curata, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare (pentru cca 10 – 12 minute). Cand s-au fiert se scurg si se amesteca cu untul, laptele si verdeata tocata marunt. Se asezoneaza.

Advertisements

One thought on “Ficat cu ceapa caramelizata si piure de cartofi cu verdeata

  1. Pingback: Pateu de ficat picant | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s