Clatite cu branza si verdeata

Clatite cu branza si verdeata photo

(Traditional umplute cu urda si marar) 

4 portii – 12 clatite

Aluat de clatite:
200 gr faina
2 oua
200 ml lapte
200 ml apa rece
2 linguri de ulei
Un praf de sare 

Umplutura:
1 kg branza de vaci (sau urda)
200 gr de smantana
2 cepe verzi
1 fir de usturoi verde
O legatura buna de marar
100 gr cascaval ras marunt
Sare, Piper, cateva frunzulite de tarhon, patrunjel si menta.

Modul de preparare al clatitelor il puteti gasi in reteta de “clatite aperitiv cu ciuperci”.

Branza se omogenizeaza cu smantana, ceapa, usturoiul verde si restul de verdeata – toate taiate foarte marunt – si se asezoneaza.
Se umplu clatitele cu cate o lingura plina din amestec (asezat in prima treime a foii de clatita) si se ruleaza avand grija ca dupa prima tura sa pliati si marginile clatitei spre interior continuand astfel sa rulati pana la capat.
Clatitele impachetate astfel se pun intr-o tava pe hartie de copt se presara cu cascavalul ras si se dau la cuptor pana se topeste cascavalul iar clatitele devin un pic crocante. Se taie in felii dupa ce se racesc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s