Vitello tonnato

Vittelo tonnato photo

Initial reteta italiana de „antipasti” acest fel poate constitui si o masa usoara dar satioasa.

500 gr carne vitel/manzat (incercati sa gasiti bucata intreaga fara tendoane sau grasime)
Un morcov
Un patrunjel
O bucata de radacina de telina (100 gr)
2 frunze de dafin
Boabe de piper
140 gr ton din conserva scurs
4 fileuri de ansoa tocate
20 gr capere maruntite
Un ou fiert
3 linguri de zeama de lamaie
O lingura de sos worchester
100 ml ulei
sare, piper

Carnea se pune la fiert in 2 litri de apa cu legumele (spalate si curatate), foile de dafin, boabele de piper si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 1 ½ ore apoi se scoate si se lasa la racit invelita in folie. Zeama ramasa se strecoara si se pune din nou la fiert, la foc mic, pana scade la jumatate din cantitatea initiala.
Se mixeaza oul fiert cu ton, ansoa, capere, ulei, lamaie si sos worchester. Sosul astfel obtinut se lungeste cu zeama in care a fiert carnea, amestecand continuu pana obtineti o consistenta matasoasa. Se asezoneaza dupa gust. Carnea se taie in felii subtiri se aseaza pe un platou si se acopera cu sosul de ton.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s