Cas pane cu fasole verde

cas pane cu fasole verde photo

Stiu ca denumirea incetatenita este „cascaval pane” dar de data asta am folosit cas proaspat luat de la piata. 

4 portii

500 gr cas
500 gr fasole verde (sau un borcan de 720 ml)
100 gr faina
100gr pesmet
2 oua
O lingura de mustar cu boabe
O lingura de iaurt
3 linguri de ulei de masline
Sare, piper, marar uscat
Ulei pentru prajit

Casul se portioneaza dupa preferinta, se da prin faina, ou batut si pesmet si se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a incins in prealabil putin ulei vegetal. Se lasa 1 -2 minute pe o parte (pana se rumeneste usor pesmetul) si se scoate pe un servet de hartie.
Fasolea se curata, se spala si se pune le fiert in apa clocotita cu sare pentru cca 5 – 6 minute (pastaile trebuie sa ramana „al dente” – adica sa nu se inmoaie de tot). Se scoate si se scurge. Daca folositi fasole din borcan e de ajuns sa o puneti la scurs.
Pentru asezonat fasolea am folosit de aceasta data un dressing din mustar cu boabe amestecat cu, iaurt, ulei de masline si marar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s