Rulada multicolora

Rulada multicolora photo

Reteta aceasta am adaptat-o recent de  pe un site de specialitate si am constatat ca poate deveni simpla daca va organizati sa aveti multe vase de lucru la indemana.

6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de faina
6 linguri de smantana
200 gr de branza telemea/feta
½ ardei rosu
O mana de verdeata
2 linguri de spanac fiert si tocat
O lingura pasta de ardei
1 ½ lingurite praf de copt
Un praf de sofran
Sare, Piper

In trei boluri separate:
Se amesteca in fiecare bol cate 2 galbenusuri cu 1 lingura de smantana, 2 linguri de ulei, ½ lingurita de praf de copt, se asezoneaza si se adauga pentru culoare praful de sofran, spanacul tocat sau pasta de ardei, in fiecare bol alt ingredient, apoi se adauga cate 2 linguri de faina per bol. Se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se impart in trei parti si se adauga cate o treime la fiecare compozitie amestecand usor.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem cele trei aluaturi dupa gust si pricepere (orizontal, vertical sau in diagonala)  si le dam la cuptorul incins la 180 de grade (medium) pentru cca 25 de minute. (Pentru ca sa vedeti daca s-a copt aluatul infigeti o scobitoare in el. Daca scobitoarea iese curata treaba e facuta).
Dupa ce se racoreste usor, cu ajutorul hartiei de copt, aluatul se ruleaza si se lasa la racit. Intre timp se face pasta de umplutura din branza, 3 linguri de smantana, ardei rosu tocat si verdeata. Se desface rulada se intinde crema si se ruleaza la loc, se inveleste in folie alimentara si se da la rece inainte de servire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s