Dovlecei cu legume

dovlecei umpluti cu legume photo

4 portii:

4 dovlecei medii
O ceapa mica tocata
100 gr morcovi (o bucata)
100 gr radacina de telina
O jumatate de ardei rosu tocat
200 gr branza cremoasa (eu am folosit de capra)
Un ou
100 gr. branza tare rasa
10 gr unt
Sare, piper, oregano uscat

Dovleceii se taie in doua pe lung, se scobesc de miez cu o lingurita si se pun fara ulei, pe un gratar incins, cam 4 -5 minute pe fiecare parte. (Daca nu aveti gratar de aragaz, dovleceii se pot fierbe in putina apa cu sare cateva minute, cat sa ramana fermi)
Se iau de pe gratar (daca i-ati fiert se scurg), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se asezoneaza cu sare piper si oregano uscat.
Separat se pune la calit ceapa in putin unt. Se adauga morcovul, telina si ardeiul maruntite si se lasa timp de 3 – 4 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit.
Intr-un bol se amesteca branza cremoasa cu oul batut si legumele calite. Se asezoneaza dupa gust.
Cu acest amestec se umplu dovleceii. Deasupra se presara branza rasa si se dau la cuptorul incins la 180 de grade timp de 15 – 20 de minute (pana cand se rumenesc un pic).

Advertisements

One thought on “Dovlecei cu legume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s