Varza A La Cluj

varza a la Cluj photo

3 -4 portii

600 gr varza murata
200 gr orez
500 carne tocata (vita, porc sau amestecata)
1 ceapa mare
300 ml smantana
Sare, piper
3 linguri de ulei
O nuca de unt pentru uns.

Se toaca ceapa si se caleste in 2 linguri de ulei 2-3 minute,apoi se adauga carnea tocata, se asezoneaza, se acopera si se inabusa la foc mic inca 15 minute.
Varza se spala bine si se taie fideluta, apoi se caleste in 1 lingura de ulei 5 minute. Se adauga 100 ml de apa, se acopera si se lasa sa scada, cca 15 minute.
Orezul se fierbe in 800 ml de apa cu o lingurita de sare timp de 10 minute. Se strecoara , se pune intr-un bol si se adauga carnea cu ceapa si smantana. Se amesteca bine si se asezoneaza dupa gust.
Se unge un vas temorezistent cu unt apoi se aseaza jumatate din cantitatea de varza, carnea cu orezul si smantana si a doua portie de varza. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade cca 30 de minute, pana se rumeneste usor.
Se serveste cu smantana.

Advertisements

2 thoughts on “Varza A La Cluj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s