Sos Tzatziki

sos tzatziki photo

Sos grecesc binecunoscut si la noi. In lipsa iaurtului elen, eu folosesc branza de vaci in compozitie. Asta ii da consistenta facandu-l totodata mai usor.

300 gr iaurt (3,5%)
250 gr branza de vaci (2%)
Un castravete mediu
O legatura de marar
O mana de frunze de menta
Zeama de la o jumatate de lamaie
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi (optional)
Sare, Piper

Castravetele se curata si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot semintele apoi restul se taie cubulete (sau se rade). Se amesteca intr-un bol cu iaurtul, branza, (optional usturoiul tocat marunt), verdeturile tocate si se adauga zeama de lamaie si uleiul. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la rece inainte de servire cel putin o jumatate de ora.

Merge minunat alaturi de multe feluri. Noi l-am mancat cu pui shanghai si cartofi aurii.

Advertisements

One thought on “Sos Tzatziki

  1. Pingback: Dovlecei pane | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s