Pizza de casa I

pizza de casa 1 photo

Un fel care va poate salva serile cand nu ati mai apucat sa treceti prin piata, gatit simplu, din ce aveti prin frigider.

 

O jumatate de paine ciabatta (sau toast) feliata
100 gr de mozarella rasa (sau faramitata)
2 oua
200 ml lapte
150 gr muschi file de calitate
4 ciuperci champignon feliate
50 gr pasta de rosii
50 gr parmezan (sau alta branza tare)
O rosie feliata
Sare, piper,
Un praf de oregano

 

Feliile de paine se inmoaie in 100 ml de lapte pentru 2 – 3 minute, apoi se scurg de laptele in exces si se aranjeaza pe fundul unei tavi unse in prealabil cu unt. Oule se bat cu restul de lapte, se asezoneaza cu sare si piper si se toarna cat de egal peste painea din tava. Peste aceasta baza se intinde pasta de rosii (care se poate dilua cu putina apa). Se orneaza apoi cu felii de muschi si ciuperci (sau cu orice ati hotarat sa faceti pizza) se presara branza tare rasa, feliile de rosii si praful de oregano. Tava se da la cuptorul incins la 220 de grade (adica tarisor) pentru cca 20-25 de minute.
Noi am mancat pizza alaturi de sosul “sals-up” (pe care il gasiti la sectiunea sosuri).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s