Paine rustica umpluta

paine rustica photo

Numai buna de aperitiv la iarba verde aceasta paine poate fi umpluta dupa preferinte si gust.

 

Aluat
500 gr faina
250 ml apa calduta
½  lingurita de sare
O lingura de ulei
Umplutura:
Un sfert de varza (sau varza chinezeasca) tocata
O ceapa rosie tocata
O jumatate de ardei rosu taiat cubulete
100 gr sunca taiata cubulete
100 gr cascaval sau ras
100 ml de smantana pentru gatit
O lingurita de mustar
Ulei
Sare, Piper
Se pune ceapa tocata la calit in putin ulei pentru 2 -3 minute, se adauga varza si se mai lasa cateva minute pana incepe sa se inmoaie.
Se adauga ardeiul si sunca, iar dupa alte 3 minute smantana si mustarul si se lasa sa dea in clocot. Se stinge focul, se asezoneaza  si se presara cascavalul ras amestecand ca sa se topeasca. Se lasa la racit.
Din faina, ulei, sare si apa calduta se framanta un aluat simplu care se lasa sa se odihneasca cateva minute inainte de a fi taiat in 2 bucati. Se presara putina faina pe blatul de lucru si se intinde fiecare bucata sub forma de cerc pana ajunge la grosimea de 7 -8 mm.
Pe jumatate cercul de aluat se pune jumatate din umplutura si se inchide cu cealalta jumatate de aluat, apasand marginile ca sa se sigileze. (Arata cam ca pizza calzone). Se umple si a doua jumatate de aluat intinsa si se dau la cuptor – foc mediu – intr-o tava, tapetata cu hartie de copt pentru cca o jumatate de ora (pana se rumeneste painea).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s