Mamaliguta cu branza de burduf

mamaliguta cu burduf photo

4 portii

 
1 l apa
O cana de 250 ml cu faina de malai
O jumatate de kg de branza de burduf
Sare
Verdeata pentru ornat
Unt pentru uns
Se fierbe apa cu putina sare si se toarna faina de malai in ploaie amestecand continuu. Se fierbe la foc mic, amestecand pana se desprinde de pe marginile oalei. Daca a iesit prea groasa se poate subtia cu putin lapte sau apa.

Jumatate din cantitatea de mamaliga se intinde intr-o forma termorezistenta unsa in prealabil cu unt. Deasupra se pune un strat de branza de burduf. Se repeta operatiile si se da vasul la cuptorul incins la 180 de grade cca 10 – 15 minute sau pana se topeste branza si se rumeneste un pic ( mie asa imi place). Se scoate din cuptor si se presara verdeata.  Iarna e buna cu muraturi, vara cu salata. Noi punem si un pic de smantana le servire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s