Supa de salata verde si leurda

Supa de salata si leurda photo

3 – 4 portii

 

O capatana de salata verde
O legatura de leurda
O lingura de smantana
Un ou
O lingura de otet
O lingura de marar tocat
O aluna de unt
Sare, piper

 

Se spala salata si se pune la oparit in apa clocotita cu sare pentru cca 7 – 8 minute. Se scurge se lasa la racit si se taie marunt.
Leurda se spala se taie fasii subtiri si se caleste in unt 1 – 2 minute. Se sareaza, se pipereaza si se adauga salata si lingura de otet. Se mai lasa 1 minut si se adauga apa. Cand a dat in clocot se da focul mic si se drege cu oul batut cu smantana si mararul. Mai lasati sa dea un clocot si gata!

Advertisements

6 thoughts on “Supa de salata verde si leurda

  1. Buna ziua,
    Supa de salata e una din preferatele mele si tare as vrea sa incerc aceasta reteta.
    O intrebare am: cata apa se pune ca sa fie numa buna la gust supa?
    Multumesc.

    • Buna Andreea. Cantitatea de apa depinde de cata salata si leurda pui. Eu de obicei pun mai putina apa pentru ca imi plac supele mai concentrate. La cantitatile din reteta asta 600 – 700 de grame de apa sunt suficiente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s