Feluri cu oua

Feluri cu oua photo

Ramase de la masa de paste ouale fierte pot fi folosite in preparate diverse si sanatoase pentru perioada urmatoare.
Iata aici cateva exemple pe care le puteti incerca si bineinteles adapta gusturilor personale. Variantele sunt fiecare pentru cate 4 oua, dar le puteti adapta in consecinta in functie de cate oua vreti sa “sacrificati”

Salata cu oua si ansoa

4 oua fierte tari
4 fileuri de ansoa maruntite
2 ridichi
Un sfert de castravete taiat cubulete
2 ridichi feliate
2 rosii taiate sferturi
O jumatate de ardei iute tocat
Frunze de salata verde
Sare, piper
O lingurita zeama de lamaie
O lingura de ulei de masline

Oaule se decojesc si se taie in sferturi. Pe pat de salata amestecata cu ridichi si castravete se monteaza ouale, si rosiile, se presara ardeiul iute tocat, bucatelelele de ansoa si se stropeste cu vinegreta facuta din zeama de lamaie, ulei, sare si piper.

Oua umplute

Sunt foarte multe variante in care se pot umple ouale. Depinde ce va place si ce aveti prin casa. Eu am ales una mai “light” (ca deh! suntem dupa ghiftuieli)
4 oua fierte
1 lingura smantana
1 lingurita mustar
O lingura de ceapa verde tocata
O lingura de ardei rosu tocat
Sare, piper
O jumatate de lingurita de pudra de curry

Se decojec ouale, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile intr-un bol. Se  maruntesc cu o furculita si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se asezoneaza pasta si se reumplu ouale.

Salata de oua

Populara la americani aceasta salata e foarte buna pe felii de paine prajita su in sandwichiuri. Fata de reteta originala eu am “intarit-o” cu niste branza rasa, dar am lasat-o mai dietetica inlocuind maioneza cu iaurt.
4 oua fierte tari
2 linguri iaurt gras
O lingurita mustar
50 gr telemea rasa marunt
Coditele de la o ceapa verde tocate
Sare, piper

Oule se decojesc, se taie cubulete, se amesteca cu restul ingredientelor si se asezoneaza dupa gust.

Oua coapte pe pat de rosii

Nitel mai elaborat, acest fel are insa avantajul de a se constitui intr-o masa calda si satioasa.
4 oua fierte tari
2 cepe verzi tocate
Un catel de usturoi tocat
O cutie mica de rosii decojite (400 ml)
O lingurita de boia de ardei
½ lingurita de oregano (sau busuioc) uscat.
100 gr cascaval ras
2 linguri de smantana
Ulei

Ouale se decojesc se taie in jumatati si se scoate cu grija galbenusul care se amesteca cu smantana si 80 de grame din cascavalul ras.

Ceapa se pune la calit in putin ulei, se adauga usturoiul si rosiile. Se asezoneaza cu sare, piper, boia si oregano (sau busuioc) si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Se rastoarna sosul intr-un vas termorezistent, ouale se aranjeaza deasupra, se presara restul de cascaval si se dau la cuptorul incins la 220 de grade pentru cca 10 – 15 minute (pana se rumeneste cascavalul de deasupra).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s