Tort aperitiv cu suc de rosii si branza

tort aperitiv cu suc de rosii si branza photo
Un aperitiv simplu dar extrem de gustos si aratos. La noi se mananca la mesele festive de vreo 25 de ani. …si inca nu ne-am saturat!

500 ml suc de rosii (sau bulion)
500 gr branza de vaci
200 gr branza telemea
O jumatate de ceapa rosie (sau 2 -3 cepe verzi)
O lingurita de seminte de chimion
O lingura de smantana
2 linguri de ulei de masline
30 gr gelatina
O lingurita de zahar
O lingurita de busuioc uscat (sau o lingura de busuioc proaspat tocat)
Sare, piper

Sucul de rosii se pune intr-o craticioara la incalzit, pe foc mic. Se amesteca cu uleiul de masline, zaharul si busuiocul si se asezoneaza. Nu trebuie sa fiarba. Gelatina se inmoaie in putina apa cateva minute si apoi se incorporeaza in sucul de rosii pana s-a dizolvat complet. Se stinge focul si se tine lichidul la cald. Se tapeteaza cu folie alimentara fundul si peretii unei cratite cu marginile de pana la 10 cm (sau vas termorezistent). Se toarna jumatate din catitatea de lichid (sau o treime daca doriti sa faceti 3 straturi ca in fotografie) si se da la rece pana se intareste.
Intre timp din branza de vaci, telemea, smantana, ceapa tocata si chimion se amesteca o pasta de branza. Se asezoneaza cu piper si sare daca este cazul (depinde de cat de sarata este telemeaua). Pasta nu trebuie sa fie prea moale ca sa reziste constructiei. Cand primul strat de suc de rosii s-a intarit intindeti uniform branza (sau jumatate din cantitate daca, tot asa ati decis ca doriti 3 straturi rosii). Se toarna restul de suc de rosii (sau inca o treime) si se da la rece. (Pentru 3 straturi se repeta operatiunea cu cealalta jumatate de pasta de branza si restul de suc de rosii).
Cand s-a intarit complet la suprafata se rastoarna pe o farfurie intinsa. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s