Drob de pasti din piept de pui cu ficat

drob din piept de pui cu ficat photo

Pentru nostalgicii preparatelor traditionale care se feresc de miel acest drob poate fi un inlocuitor de succes.

500 gr piept de pui dezosat si depielitat
500 gr ficat de pui
3 oua
O legatura de patrunjel tocat
O legatura de marar tocat
O legatura de ceapa verde tocata
Un catel de usturoi tocat (sau cozile de la o legatura de usturoi verde)
2 linguri de otet balsamic
O lingura de pesmet
O lingura de ulei vegetal
Sare, piper

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste si se lasa la foc mic pentru cca 10 minute.
Ficatul se prajeste in ulei timp de 3 – 4 minute pe toate partile si se scoate cu o spumiera. In aceiasi tigaie se pune la calit ceapa, mai intai partea alba, apoi dupa cca 3 minute cea verde si usturoiul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se pune otetul balsamic si se mai lasa 2 minute sa se evapore.
Intr-un bol se amesteca carnea de pui tocata, ficatul tocat (sau ambele date prin mixer daca va place ca drobul sa aibe o consistenta mai de pateu), ceapa calita, ouale, verdeata si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si pudrata cu pesmet si se da la cuptorul incins mediu (180 de grade) pentru cca 45 de minute. In prima jumatate de ora de copt drobul se lasa acoperit cu o folie de aluminiu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s