Placinta cu morcovi si dovlecei

placinta cu morcovi si dovlecei photo

Am preluat aceasta reteta de pe blogul Laurei Adamache si am adaptat-o cu mici ajustari.

Cantitatile sunt pentru o tava de 24 / 35 cm

 

700 gr dovlecei
250 gr morcovi
8 oua
160 gr faina
125 gr ulei vegetal
200 gr cascaval ras
O lingurita rasa de praf de copt
O ceapa
Sare, piper,
Un praf de nucsoara

 

Morcovii, dovleceii si ceapa se dau pe razatoare. Dovleceii se pun cu un praf de sare si se lasa o jumatate de ora.
Se amesteca intr-un vas ouale cu uleiul apoi se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Dovleceii se scurg bine de lichidul pe care l-au lasat si se amesteca cu ouale si faina. Se incorporeaza apoi morcovii, ceapa si cascavalul si se asezoneaza bine. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se da la cuptorul incins la 180 de grade (medium) pentru cca 35 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s