Fasole pastai cu mozarella si ansoa

Salata de fasole cu mozarella si anchoa photo

Cca 3 portii

 

500 g fasole pastai (eu am folosit si verde si galbena)
200 g mozzarella rupta in bucati sau taiata cuburi
6 file de ansoa maruntite
2 cepe verzi taiate fin
Un ardei iute rosu fara seminte si tocat
O mana de fulgi de migdale
5 linguri de ulei de masline
3 linguri de otet balsamic
sare, piper, o lingura de marar tocat

Fasolea pastai se curata, se spala si se fierbe intr-o cratita cu apa clocotita, unde s-a adaugat, in prealabil, o lingurita de sare la cca 1,5 l de lichid. Se lasa la fiert cca 10 minute, apoi se scurge si se lasa la racit. (Se poate folosi, daca nu e sezon si fasole congelata, sau din borcan. In ultimul caz textura salatei va fi mai moale).
Intr-o salatiera, se amesteca fasolea pastai cu mozzarella, ardeiul iute, ceapa verde si mararul combinatie peste care se toarna sosul pentru care se amesteca otetul cu doua varfuri de cutit de sare, doua de piper, ansoa si uleiul de masline. La sfarsit se presara fulgii de migdale rumeniti in prealabil cateva momente intr-o tigaie nonaderenta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s