Cartofi noi cu dressing de mustar si salata de ridichi

cartofi noi cu dressing de mustar si salata de ridichi photo

Acest fel poate fi considerat o varianta mai sofisticata a clasicei salate orientale.

2 portii

500 gr de cartofi noi (se pot folosi si obisnuiti taiati cubulete)
O legatura de ridichi
Un sfert da capatana de varza noua tocata
O lingurita de mustar cu boabe
O lingura de smantana
Un galbenus de ou
Zeama de la o jumatate de lamaie mare
O mana buna de marar tocat
O jumatate de lingurita de seminte de fenicul
Sare, piper
Ulei de masline

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru cca 10 minute. Se scurg si se amesteca cat sunt calzi cu dressingul compus din: mustar, smantana, galbenusul de ou, mararul tocat, sare, piper, o lingurita de zeama de lamaie si cca 3 linguri de masline toate amestecate vartos.

Pentru salata de ridichi (in varianta din care m-am inspirat era alaturata unui fenicul, dar pe care nu intotdeauna il gasiti) : se spala ridichile, se curata, se taie in felii, varza se toaca si se amesteca cu ridichile si cu restul de zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si semintele de fenicul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s