Pastrav cu linte verde si sos de macris

file de pastrav cu linte si sos de macris photo

4 portii

800 gr. file de peste cu piele (eu am folosit in aceasta reteta pastrav somonat)
200 gr linte verde uscata
600 ml supa de legume (sau apa)
200 ml smantana dulce (15 % grasime)
O legatura de frunze de macris
Un ardei copt (din borcan) taiat cubulete
Zeama de la o jumatate de lamaie
O mana de verdeata tocata (patrunjel, busuioc, menta)
20 gr unt
Un varf de cutit de pudra de turmeric (optional)
Ulei vegetal si de masline
Sare
Piper

Pestele se spala, se zvanta, se taie in bucati cam cat palma si se asezoneaza pe ambele parti cu sare si piper. Se pune la prajit cu pielea in jos intr-o tigaie non aderenta in care s-a incins un pic de ulei vegetal si 10 gr de unt. Se lasa 10-15 minute (pana cand pielea devine crocanta) apoi se intoarce cu o spatula si se mai lasa un minut si pe cealalta parte. Se scoate si se tine la cald.

Lintea se pune la fiert in supa (sau apa cu sare) pentru cca 20 – 25 de minute. Dupa ce a fiert se scurge de lichidul in exces si se amesteca cu ardeiul copt, verdeata tocata, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline si piper. Se adauga sare daca e cazul.

Macrisul se spala, se zvanta, se toaca si se pune in 10 gr de unt la calit intr-o craticioara. Cand s-a inmuiat se adauga smantana si praful de turmeric. Se asezoneaza cu sare si piper, se lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se lasa acoperit pana la servire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s