Cartofi cu dovlecei si vinete la cuptor

cartofi cu dovlecei si vinete la cuptor photo

4 portii:

700 gr cartofi
1 vanata medie
2 dovlecei mici
3 oua
50 gr cascaval ras
30 gr unt
O cana cu lapte
O lingura de pesmet
Sare, piper, cimbru

 

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare timp de 12-15 minute. Se scot, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Dovleceii si vanata se spala si se taie felii de cca 0.5 – 0.7 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora dupa care se scurg de apa lasata si se sterg cu un servetel de hartie.

Legumele se feliaza si se aseaza straturi (cartofi – vanata – cartofi – dovlecei- cartofi) intr-un vas termorezistent uns cu unt si pudrat cu pesmet. Deasupra se toarna ouale batute cu laptele si asezonate cu sare, piper si cimbru. Se pun din loc in loc bucatele de unt si se da vasul la cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora. Inainte cu 20 de minute de a fi gata se presara cascavalul ras deaspura. Papa buna si rece a doua zi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s