Prajitura glazurata cu morcovi

patratele glazurate cu morcovi photo

Am gasit reteta asta acum catava vreme in sectiunea pentru copii a unei reviste de specialitate. Deci nu poate fi decat foarte sanatoasa si extrem de simplu de facut! Nu e nevoie decat sa masurati si sa amestecati. Pentru cei care au mai intalnit-o, aceasta varianta are 3 mici modificari care mie mi s-au parut de bun gust. Am inlocuit bicarbonatul cu praf de copt, am pus faina jumtate alba jumatate integrala si am redus din cantitatea de scortisoara. Enjoy!

Blat

250 gr morcovi rasi
175 gr zahar brun
200 gr faina
1 plic de praf de copt
2 oua
1 lingurita de scortisoara macinata
Coaja rasa de la o portocala
150 ml ulei vegetal

Glazura

50 gr unt
75 gr zahar pudra
200 gr crema de branza

Ingredientele care compun blatul se amesteca toate intr-un bol si apoi se intind intr-o tava – de 20 cm / 20 cm, sau forma de tarta cu diametrul de 24 de cm – tapetata cu hartie de copt (sau varianta clasica cu unt si faina) si se dau la cuptorul incins la 180 de grade (medium) timp de 30 de minute (ca sa vedeti daca e coapta puteti face testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata din blat). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru glazura se amesteca ingredientele si se intind peste compozitie.  Se da la frigider pentru cateva ceasuri ca sa se intareasca glazura. Se taie in tava in patratele. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s