Sos Sals-up

sos salsa photo

Numele acestui sos (care merge alaturi de orice vreti) vine de la combinatia intre Ketchup (mirodenii) si salsa (textura)
Daca doriti se poate pasira amestecul inainte de a fi pus in borcane.

 Pentru cca 3 borcane de 320 ml

2 morcovi medii
200 gr telina (radacina) sau 2 tulpini
1 ardei gras rosu
2 cepe medii
3 catei de usturoi intregi
2 frunze de dafin
2 cuisoare
2 boabe de enibahar
½ lingurita de scortiosara macinata
4 linguri de pasta de tomate
O mana de busuioc tocat
2 lingurite de sare
1 lingurita de piper macinat
100 ml otet de vin rosu
3 linguri de zahar

Legumele se curata se spala si se toaca marunt. Se pun intr-o oala impreuna cu condimentele si pasta de tomate si se amesteca bine. Se toarna o cana de apa si se pun la fiert la foc mic cca 45 minute (pana se ingroasa compozitia).
Se scot frunzele de dafin, usturoiul, cuisoarele si enibaharul si se adauga zaharul si otetul. Se mai fierb cca 15 minute pana la consistenta dorita. Se pune pasta in borcanele spalate in prealabil si sterilizate in cuptor  o jumatate de ora la 60 – 80 de grade.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s