Ardei cu branza la cuptor

ardei copti umpluti cu branza photo

Un aperitiv usor pe care l-am descoperit la o taverna din corfu.

4 portii

8 ardei kapia grasi, copti si decojiti
350 gr. branza feta
O mana de frunze de patrunjel tocate
25 ml zeama de lamaie
50 ml ulei de masline
O lingura de capere tocate
Sare, piper

Ardeii se coc pe flacara sau pe gratar, se pun intr-un bol adanc acoperiti cu o folie de plastic, se lasa cca 20 de minute, apoi se decojesc. Se pot folosi foarte bine si ardei din borcan. In acest caz se reduce cantitatea de lamaie din dressing. Branza se taie dreptunghiuri de 5 pe 3 cm si groase cam de 1 cm (asta in functie si de marimea ardeilor).
La ardeii decojiti li se indeparteaza cotorul si semintele si se umplu cu bucatile de branza. Se dau la cuptorul incins la maximum (250 grade) pentru cca 10 minute (pana se inmoaie branza).
Se scot pe farfurii (cate 2 bucati per portie) si se stropesc cu dressingul facut din ulei, zeama de lamaie, caperele tocate, patrunjel, sare si piper.

Poli calo!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s