Ciocolata de casa

ciocolata de casa photo

Sunt multe variante de combinatii pentru aceasta ciocolata. Mai jos o gasiti pe cea care noua ne place in mod deosebit.

300 gr lapte praf integral
400 gr zahar brut
1 pliculet de zahar vanilinat
75 gr cacao
100 gr unt
2 linguri de coji de portocala confiate – optional
(se pot folosi orice alte ingrediente care va plac: alune, stafide, visine din compot, etc.)
Intr-un bol se cern: laptele praf, cacaoa, si zaharul vanilinat si se amesteca.
Intr-o craticioara se pune zaharul cu 100 ml apa si se lasa sa fiarba moderat 10 – 15 min. pana cand se ingroasa un pic. (De cat de gros este siropul de zahar va depinde cat de tare va fi ciocolata). In siropul de zahar se topeste untul. Cand este topit complet se adauga cojile de portocala taiate cubulete, se ia craticioara de pe foc si continutul ei se amesteca cu ingredientele uscate. Pasta astfel obtinuta se intinde intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si se lasa la racit cateva ore.

Simplu! Delicios!

Advertisements

One thought on “Ciocolata de casa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s