Sfecla coapta cu linte si branza

sfecla coapta cu linte si branza photo

4 portii

200 gr linte
4 bucati medii de sfecla
100 gr ardei kapia copti si decojiti (pot fi si din borcan)
200 gr branza telemea
75 gr salata verde
O lingura de seminte de in
2 ramurele de cimbru
1 foaie de dafin
Un sfert de telina mica (sau o jumatate de tija de telina tulpina)
2 linguri ulei de masline
Otet de mere (sau balsamic)
Sare, piper

Lintea se pune la fiert in 600 ml de apa cu sare impreuna cu telina, cimbrul si foaia de dafin. Se lasa la fiert in vas acoperit timp de 30 – 35 minute. Sfecla se spala, se curata de coaja si se taie sferturi. Se pune intr-o tava,  in cuptorul preincalzit la 200 de grade, stropita cu o lingura de ulei si una de otet. Se lasa intre 30 si 40 de minute (in functie de cat de mari sunt sferturile taiate) pana se patrunde. Lintea se scurge, se indeparteaza cimbrul, telina si foaia de dafin si se amesteca cu o lingura de ulei de masline, ardeii kapia taiati felii, semintele de in si sfecla coapta. Se asezoneaza cu piper si se serveste cu branza sfaramata si frunze de salata.

Advertisements

One thought on “Sfecla coapta cu linte si branza

  1. Pingback: Meniu saptamanal | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s